top of page

VEEL GESTELDE VRAGEN  

ZWEMCLUB 

Wanneer kan ik mijn kind inschrijven voor de zwemclub?

Om te kunnen inschrijven moet uw kind het brevet van 25m behaald hebben en zonder hulpmiddelen (bandjes/blokjes) kunnen zwemmen. 

Waar inschrijven?

Voor alle zwemtrainingen telefonisch inschrijven bij TEN-MEN SPORTS MARNIX BENAETS - 0474/825897.  Indien bezet of geen antwoord spreek gerust een boodschap in, wij contacteren u zo snel mogelijk! Of via mail  marnix.benaets@telenet.be 

Wanneer en hoe betalen?

De betaling voor de zwemclub gebeurt CASH, liefst met gepast geld, bij de start van de reeks. Er kan nooit vooraf betaald worden! Let op dat u een waarborg van 3 euro dient te betalen bovenop het inschrijvingsgeld, dit voor het toegangskaartje. Indien u de kaart bij het einde van de lessenreeks weer inlevert bij de leerkracht ontvangt u de waarborg terug.

Wat zijn de uren van de zwemlessen?

We verwachten dat iedereen ten laatste 15 min voor de zwemles aanwezig is.  Zich begeeft naar kleedkamer die vooraf werd afgesproken, zich omkleed al dan niet in de groepskleedkamer, zijn kledij in de groepskleedkamer plaatst en in de kleedkamer wacht tot de leerkracht komt. 

Wat geeft ik mijn kind zeker mee? 

Handdoek - zwemgerief - zwembrilletje  - grote sporttas om kledij in op te bergen. Zwemvliezen, Pullboy, paddels zijn optioneel voor de zwemclub B/A.

Mag ik als ouder mijn zoon/dochter helpen bij het omkleden?

Dit kan helaas door de zwembad regels niet. Slechts 1 ouder mag de kleedkamer bekleden om iedereen te helpen indien nodig. U mag met uw bubbel/ zwemgroep wel afspreken wie gaat helpen en een beurtrol afspreken.

Zijn er aparte kleedkamers voorzien voor jongens en meisjes?

Gedurende de trainingsuren is er 1 groepskleedkamer voorzien voor Jongens en 1 groepskleedkamer voor meisjes, waar iedereen zijn/haar kledij moet in een kastje zetten. Deze kleedkamer word door ons afgesloten en is daardoor niet toegankelijk voor anderen. Diegene die willen, kunnen zich in een apart kleedhokje gaan omkleden, maar dienen hun kledij in de groepskleedkamer te plaatsen. 

In welke groep zit mijn kind?

Er aandacht besteed aan het niveau van uw kind en krijgt het daarom ook aangepaste oefeningen.  Bent u alsnog bezorgt, spreek gerust even de lesgever aan.

Wat met ongevallen?

Ten-Men heeft een BLOSO-verzekering voor alle lichamelijke ongevallen. Indien er zich een ernstig incident voordoet zal u telefonisch verwittigd worden door de lesgever.

Wie zijn de begeleiders van de zwemlessen?

Ten-Men werkt met gediplomeerde leerkrachten, zijnde regenten L.O., Lager onderwijs personeel, Kleuterleider(ster) en ander gediplomeerd personeel. Onze pedagogisch geschoolde monitoren zorgen voor een uitbundige, vakkundige begeleiding met een actief dagprogramma waar het kind centraal staat.

Mijn kind is ziek?

Blijf thuis en verwittig Marnix of Juf Inge.  Bij annulatie van een zwemtraining minder dat 24u voor aanvang kan de les niet meer achteraf opgenomen worden. Inhaallessen kunnen enkel gebeuren na afspraak met de juf of meester voor 25 juni.  Zeker in deze corona tijden is dit heel belangrijk.

Mijn vraag staat er niet tussen!

Geen probleem. Stel ze telefonisch, per email, contact formulier of vraag ze bij de start van de zwemles.

bottom of page